Biden, Alain Delon’un tercih ettiği markayla mesaj verdi

Burak ARTUNER

1957’de Fransız gözlükçü Roger Pouilloux, dönemin yıldız kayakçısı Jean Vuarnet ile güçlerini birleştirdi ve onun için “görme keskinliğini artırabilen ve kar üzerindeki kabartmaları vurgulayabilen” bir gözlük hayal etti. Üç yıl sonra Jean Vuarnet, Skilynx teknolojisi, ünlü çift geçişli lensler ile donatılmış kendi soyadını taşıyan gözlüğüyle Kaliforniya’daki Squaw Valley Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazandı.

ALAİN DELON’UN SEKSİLİĞİNİN SEMBOLLERİNDEN BİRİ OLDU

Sinemanın efsanevi Fransız yıldızı Alain Delon, cinsel çekiciliğinin doruğundayken bu gözlükleri La Piscine’de (Jacques Deray, 1969) Romy Schneider’ın karşısında taktı. Ve marka adeta uçuşa geçerek, 06 modelini erkeksi zarafetin simgesi haline getirdi. Vuarnet marka gözlük, Los Angeles Olimpiyat Oyunlarının resmi ortağı olarak seçildiği 1980’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde en parlak dönemini yaşadı.

ABD’de 1 milyondan fazla çift satarak Ray Ban’ın ana rakibi haline geldi.
1998 yılında Coen kardeşlerin The Big Lebowski filminde Jeff Bridges’in beyazperdede canlandırdığı kült “Dude”un taktığı 03 modeli yine gözlüğün satışlarına hareket geçirdi. Sonrasında Miles Davis ve rock yıldızı Mick Jagger da bu gözlüğü kullandı.

Son olarak Daniel Craig’in canlandırdığı İngiliz casusu James Bond, Avusturya Alpleri’ndeki bir kovalamaca sırasında kıyafetini bir çift Vuarnet gözlüğü ile zenginleştirince gözlük devi yine satışlarını artırdı. Bugün de ABD Başkanı Joe Biden, Paris’te Macron ile görüşmesinin ardından Elysee Sarayı’ndan çıkarken bu gözlükleri takınca marka yine gündeme geldi. New York’ta da mağazaları olan Vaurnet’in fiyatları ise sanıldığı kadar pahalı değil.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x